Logo

Anti-efractie electronica

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9317 times
Anti-efractie electronica Image

Anti-efractie electronica

RO

Sunteţi paranoic crezând că străinii folosesc drone, camere de securitate, microfoane ascunse, sau chiar Google Glass pentru a vă spiona? Dacă da, ați putea fi interesaţi de un mic dispozitiv numit Cyborg Unplug.

Dispozitivul este de fapt doar un router mic de mărimea unei vechi Apple Airport Express, care a avut firmware-ul personalizat pentru a adulmeca și bloca dispozitivele prin adresele lor MAC. Este creat de Julian Oliver, un artist care trăieşte în Berlin. Inițial, el a venit cu un cod numit Glasshole.sh care a fost conceput pentru a deconecta dispozitivele Google Glass de la rețeaua Wi-Fi. Se pare că ideea a fost atât de bună încât Olvier a decis să facă un produs complet de consum bazat pe aceeaşi premisă.

Notiţele lui Oliver pe site-ul produsului, care împiedică dispozitivele de supraveghere să se conecteze la orice reţea Wi-Fi din zonă, sunt probabil ilegale, iar sfaturile sale sunt împotriva utilizării acestuia. Cu toate acestea, ne putem imagina împrăştierea acestor dispozitive de către activişti în zone publice, iar consecințele lor ar putea crea un pic de haos. Desigur, chiar dacă Cyborg Unplug închide conectarea la Wi-Fi a unui dispozitiv străin, acesta nu poate face nimic împotriva salvării datelor video sau audio locale.

Cyborg Unplug va fi disponibil în curând la un preţ între 50 dolari şi 100 dolari. Îl introduceţi într-o priză și urmăriți cum sună o alarmă ori de câte ori un astfel de dispozitiv de supraveghere intră în imediata apropiere a casei dvs. Chiar mai bine, puteți bloca aceste dispozitive să se conecteze la rețeaua Wi-Fi. Dacă doriţi într-adevăr să le arătaţi cine e şeful prin prevenirea tuturor dispozitivelor de supraveghere din apropierea dispozitivului Cyborg Unplug prin conectarea la orice reţea Wi-Fi.

Sursa: www.theverge.com
Sursa foto: www.wired.com
Autor: Narcisa Morariu

EN

Share it!
Tags: Cyborg Unplug, Google Glass, Julian Oliver


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.