Logo

Accident autocar Bulgaria

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 7078 times
Accident autocar Bulgaria Image

Accident autocar Bulgaria

RO
Un autocar care transporta turişti români s-a răsturnat în Bulgaria, , lângă Veliko Târnovo. O persoană a murit și mai multe sunt rănite, cinci dintre ele grav. Accidentul s-a produs în jurul orei 5 dimineaţa, ora României, la 100 de kilometri de graniţa cu România. Autocarul se întorcea din Kuşadasi (Turcia), unde pasagerii şi-au petrecut vacanţa, iar la o curbă, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-o râpă de 10 metri. Trei elicoptere au plecat din România în Bulgaria, pentru a prelua răniţii.

Accidentul s-a produs în Pasul Republika, ce se află la o altitudine de 600 de metri. La momentul producerii tragediei, carosabilul era umed, iar vizibilitatea era redusă din cauza ceţii. Şoferul autocarului, deservea o firmă de turism din România, nu a adaptat viteza de mers la condiţiile de drum. Autocarul transporta 26 de persoane. Pasagerul care a decedat este o femeie în vârstă de 27 de ani.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI  s-a deplasat în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în acidentul din Bulgaria.

Două elicoptere de tip SMURD s-au deplasat în Bulgaria, acestea aducând în România persoanele cele mai grav rănite. Pasagerii au declarat că șoferul avea viteză, dar nu foarte mare. Pe jos se pare , însă, că era chiciură.Persoanele rănite ușor au fost transportate la o școală militară din Veliko Tărnovo, de unde urmează să fie preluate de un autocar românesc pentru a fi aduse în țară. Răniții mai grav se află la un spital din localitate. Ei au fost internați cu fracturi de bazin și de membre, iar după stabilizare urmează să fie transportate în țară cu elicopterele MAI, pentru că spitalul este unul orășenesc și nu are suficiente dotări.

Cele mai afectate au fost persoanele care stăteau în partea dreaptă a autocarului. La momentul producerii accidentului, în jurul orei 4:30, ploua uşor în zonă. Circulația în zonă a fost blocată. Autocarul, culcat pe o parte laterală, a rămas atârnând de la jumătate într-o prăpastie. Partea din față fiind spre carosabil.

Ştefan Răcăşan, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, a declarat că se afla la circa 300 de metri de locul producerii accidentului, într-un alt autocar. Ambele autocare veneau din Turcia și erau pline de turiști, însă, din câte se pare, în autocarul accidentat nu erau și copii. În fiecare autocar erau aproximativ 40 de turiști.

Larisa, sora femeii de 27 de ani, decedată în accidentul cumplit din Bulgaria, a câştigat excursia în urma unui concurs organizat de o agenţie de turism. Cum excursia era pentru două persoane, aceasta s-a gândit să-i facă o surpriză şi să o invite pe sora ei, Simona, în vacanţă. Din păcate, i-a oferit biletul către moarte. Ea a scăpat ca prin minune, însă a fost operată de urgenţă seara trecută. Din păcare sora ei, Simona, a murit pe loc.


Roxana Samfira

Sursă foto: voxtvregional.ro
EN

Share it!
Tags: accident, victime, salvare, politie, elicoptere


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.