Logo

5 celebritati - Aprilie (I)

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 22617 times
5 celebritati - Aprilie (I) Image

5 celebritati - Aprilie (I)

Zappers vă salută...cu cinci ştiri de actualitate, despre cinci personalităţi cu care România, la rândul ei, se salută pe sine şi spaţiul internaţional.

Victor Rebengiuc, Câinele japonez şi Vilnius International Film Festival

Deşi este o personalitate care nu are nevoie de prea multe prezentări, amintim că Victor Rebengiuc s-a afirmat în viaţa culturală românească din 1957, la un an după absolvirea UNATC Ion Luca Caragiale, Bucureşti. Este, de atunci, membru al trupei Teatrului Bulandra (Bucureşti), pe care l-a şi condus între anii 1996-1998, dar a jucat şi pe scenele Teatrului Naţional Bucureşti, Teatrului Mic, Teatrului Naţional din Cluj Napoca sau ale Teatrului Arca. Performanţele sale se leagă de asemenea şi de teatrul televizat sau teatrul radiofonic.

Printre numeroase distincţii ale activităţii sale se remarcă, într-un sens cuprinzător, Premiul de Excelenţă, pe care l-a primit în timpul celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este rolul lui Costache Moldu din filmul lui Tudor Cristian Jurgiu, regizor debutant. Câinele japonez este o poveste despre pierdere, separare şi dragoste, iar Costache este un bătrân stoic, puţin rece, închis în sine – caracterizarea regizorului – care va încălca mitul românesc al bătrânului legat de pământul său şi va pleca, împreună cu fiul proaspăt regăsit. Actorul afirma că tocmai această latură l-a atras la acest proiect – scenariul simplu, omul simplu, necomplicat de senzaţionalităţi şi necovârşit de dramă, dar nici fericit: Am primit scenariul de la Tudor, l-am citit şi m-a atras simplitatea cu care era scris.

Filmul a atras atenţia şi aprecierea unor publicaţii de renume internaţional, precum Hollywood reporter (care amintea, printre altele, de talentul unic românesc de a menţine calitatea în artă cu fonduri minime), sau a unor festivaluri de film precum cel din Lituania – Vilnius International Film Festival. Lungmetrajul în care joacă Victor Rebengiuc a câştigat titlul de Cel mai bun film (Best Film) şi premiul de 9 600 de dolari.

VA URMA...

Autor: Mangalea Ioana - Romania / Gimme Five

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.