Logo

2 reţete delicioase: rulouri în sos de smântână şi friptură în scoarţă de m

Author: admin
Posted: 5 years ago
Read: 7413 times
2 reţete delicioase: rulouri în sos de smântână şi friptură în scoarţă de m Image

2 reţete delicioase: rulouri în sos de smântână şi friptură în scoarţă de m

Retete

Untitled

Timp de preparare: mediu; număr de porţii: 4; complexitate: uşor Ingrediente principale: piept de pui, mozzarella, şuncă, smântână şi roşii cherry Ingrediente: 600 g piept de pui, 100 g mozzarella, 4 felii de şuncă, 1 legătură de mărar, 4 linguri cu ulei, sare şi piper Pentru sos: 250 ml smântână pentru gătit, 100 ml vin alb, 50 g roşii cherry, 1 ceapă, 4 linguri cu unt, 2 linguri cu pesmet şi 2 linguri cu mărar tocat. Mod de preparare: 1. Taie pieptul de pui în patru felii şi bate-le uşor cu ciocanul pentru şniţele. Condimentează-le cu sare şi piper. 2. Pe fiecare bucată de carne pune câte o felie de şuncă, un bastonaş de mozzarella şi un fir de mărar. Rulează cât se poate de strâns şi prinde cu scobitoare. Rumeneşte-le în ulei pe toate părţile. 3. Separat, căleşte ceapă tocată mărunt în untul topit. Adaugă smântână şi pesmetul. Toarnă vinul, după care pune roşiile şi mărarul tocat fin. Presară un praf de sare şi piper şi lasă să fiarbă, la foc mic. 4. Când sosul capătă consistentă pune rulourile de pui şi mai lasă cel mult cinci minute pe foc. Serveşte-le că atare sau împreună cu paşte fierte separate şi trase în unt. Credi foto: Photoland/Profimedia

Friptură în scoarţă de muştar Timp de preparare: Îndelungat; număr de porţii: 4; complexitate: uşor Ingrediente principale: cotlet de porc, vin alb, muştar, miere, rozmarin şi cimbru Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os, 1 pahar cu vin alb, 1 lingură cu muştar boabe, 1 lingură cu miere, 6 căţei de usturoi, 2 crenguţe de rozmarin, 1 lingură cu cimbru uscat, 3 linguri cu ulei de măsline, sare şi piper Mod de preparare: 1.Se spală bucată de cotlet şi, cu ajutorul unui cuţit, se crestează din loc în loc. În fiecare crestătura, se bagă câte o felie de usturoi şi puţin rozmarin. 2.Se stropeşte carnea cu puţin ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Se aşază într-o tavă cu vinul şi restul de ulei. Se lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o ora. În tot acest timp, se stropeşte din când în când cu sosul format în tavă. 3.Când este aproape pătrunsă, se unge bucată de cotlet cu mierea amestecată cu cimbru şi boabele de muştar. Se lasă la cuptor, până se formează deasupra o crustă crocantă, cel puţin 30-40 de minute. Ioana Cucu Untitle1d

Share it!
Tags:


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.