Logo

2 noi planete alaturi de ...noi

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 9304 times
2 noi planete alaturi de ...noi Image

2 noi planete alaturi de ...noi

RO

Se anunță zile frumoase pentru astronomii și fizicienii din întreaga lume deoarece recent, într-un raport publicat într-o revistă de astronomie britanică intitulată „Monthly Notices of the Royal Astronomical Society” („Anunțuri lunare de la Societatea Roială de Astronomie”) oamenii de știință declară că există o posibilitatea foarte mare să fi descoperit încă două planete în sistemul nostru solar, pe lângă cele pe care le știm deja. Informațiile arată că mai departe de Pluto ar mai exista două planete care orbitează și ele în jurul Soarelui, însă din pricina faptului că sunt atât de îndepărtate de Pământ, nu se știu prea multe despre ele.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceste două corpuri cerești ar putea fi două planete noi deoarece, după ce le-au analizat, au constatat că traiectoria lor se aseamănă cu cea a unei planete normale, însă din nou, distanța prea mare dintre Pământ și aceste presupuse planete îi împiedică să afle mai multe despre ele. Conform calculelor efectuate, aceste două corpuri cerești se află la o distanță de 200 AU, adică 200 de Unități Astronomice, unde o unitate astronomică reprezintă distanța de la Soare la Pământ și 250 de AU respectiv.

Oamenii de știință vor continua să studieze aceste corpuri cerești și, poate că în scurt timp, vom obține confirmarea că sistemul nostru solar are mai multe planete decât am crezut până acum. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.nationalgeographic.com

 

EN

Share it!
Tags: planete, fizica, solar system,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.