Logo

1% detin 50%

Author: admin
Posted: 4 years ago
Read: 19678 times
1% detin 50% Image

1% detin 50%

RO

Potrivit unui studiu recent realizat de o organizație de binefacere intitulată Oxfam, dacă lucrurile continuă în același mod ca până acum, până în 2016, grupul celor mai bogați oameni din lume, adică așa numitul „procent 1%” va ajunge să dețină mai mult de 50% dintre bogățiile lumii, adică mai mult decât restul de 99% din populația lumii. Organizația este îngrijorată că acest fapt va duce la mărirea puterii și influenței pe care această mână de oameni o au în politicile și legile din întreaga lume, adică vor ajunge, la propriu, să conducă lumea.

În raportul publicat în Marea Britanie se arată că procentajul din bogățiile lumii deținute de aceste persoane a crescut de la 44% în 2009 la 48% în 2014 și continuă să crească. Averea medie a unei persoane care face parte din acest grup este de 2.3 milioane de euro. Statisticile merg și mai departe și arată că 80% din suma totală deținută de cei 1% aparține doar primilor cinci cei mai bogați oameni din lume, adică Bill Gates, Carlos Slim Helu, mogulul telecomunicațiilor din Mexic, Amancio Ortega, un designer vestimentar, Warren Buffett și Larry Ellison.

Oxfam, prin publicarea acestor statistici speră că statele din întreaga lume se vor sesiza și vor depune mai multe eforturi în încercarea de a stopa neplata taxelor și impozitelor și a altor fărădelegi pe care acești moguli le-ar putea comite pentru a-și păstra averile exorbitante. 

Autor: Raluca
Sursa photo: www.forbes.com

 

EN

Share it!
Tags: bill gates, usa, forbes, billionaire,


Post a comment

You must be logged in to leave comments. Please login by clicking here.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments yet.